Solata iz rdečega zelja in vloženega čilija
Pripravite si zabavo po mehiško
Solata iz rdečega zelja in vloženega čilija
Pripravite si zabavo po mehiško
Recept je objavljen v reviji Dober tek, November 2019
ČAS PRIPRAVE: 40 min + počivanje
KOLIČINA: za 8 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 majhna glava rdečega zelja
- 1 rdeča čebula
- 3 srednje veliki korenčk
- sol
- ščepec sladkorja
- 2 žlici vloženega čilija jalapeño in 1 dl tekočine iz kozarca
- sok 1 limete (po želji)
Priprava
Zelje razpolovimo, mu odstranimo stržen in ga narežemo na tanke trakove. Čebulo narežemo na lističe, korenje pa grobo naribamo. Zelje in čebulo damo v skledo, začinimo s soljo in ščepcem sladkorja, zmešamo in pustimo stati 30 minut.
Primešamo korenje, vložen čili, tekočino iz kozarca in po želji še limetin sok. Če solato pripravljamo vnaprej, jo začinimo ali zabelimo šele pred postrežbo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.