Solata iz pečenih paprik s kaprami in pinjolami
Na žaru pečene paprike z mediteranskimi okusi
Solata iz pečenih paprik s kaprami in pinjolami
Na žaru pečene paprike z mediteranskimi okusi
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2013
ČAS PRIPRAVE: 25 min
KOLIČINA: za 4–6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 3 rdeče paprike
- 3 rumene paprike
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 velik strok česna
- ščep soli
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 žlici pinjol
- 1–2 žlici kaper
- nekaj listov bazilike (po želji)
- malo olja za peko paprik
Priprava
Paprike spečemo na zelo vročem žaru ali v pečici pod močno segretim zgornjim grelnikom. Za peko v pečici jih naoljimo, razporedimo na pekač, obložen z aluminijsko folijo, in pečemo 10 do 15 minut, da se lupina močno zapeče in nastanejo mehurji. Občasno jih obrnemo. Damo jih v plastično vrečko, zapremo in počakamo 5 minut, da lupina odstopi.
Medtem česen v možnarju stremo z velikim ščepom soli, da dobimo pasto. Prestavimo jo v skodelico, dodamo kis in olje in s paličnim mešalnikom zmešamo v preliv. Paprikam odstranimo lupino in semena in jih razdelimo na četrtine. Položimo jih v skledo, prelijemo s prelivom in posujemo s pinjolami, kaprami in baziliko.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.