Sestavine

  • 500 g osmukanega ribeza
  • 70 g krušnih drobtin
  • 200 g kristalnega sladkorja
  • 6 jajc
  • 150 g mletih lešnikov
  • 1 žlica kakava v prahu
  • maslo za model
  • sladkor v prahu za posip

Priprava

1.

Ribez pomešamo z drobtinami in pustimo stati približno pol ure. Kristalni sladkor in rumenjake penasto umešamo, nato vmešamo mlete lešnike in kakav. Rumenjakovi zmesi dodamo ribez in rahlo premešamo.

2.

Beljake stepemo v trd sneg in ga previdno vmešamo v ribezovo maso. Sadno testo napolnimo v namaščen tortni model premera 26 cm in pečemo v prej ogreti pečici pri 170 °C približno eno uro.

3.

Sočen ribezov kolač vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi. Potem ga razrežemo na primerne kose, potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.

3