Smuti z ledenimi kockami
Smuti z ledenimi kockami
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2013
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- zrele robidnice, jagode, maline, pasijonka, mango … oziroma drugo zrelo sadje po želji
- 1 banana
- 1,5 dl navadnega jogurta
- po želji mleko in med
Priprava
Sadje operemo in ga, vsakega posebej, v kuhinjskem robotu ali blenderju piriramo. Če želimo, ga lahko pretlačimo skozi cedilo, da odstranimo morebitna semena.
Sadno kašo vlijemo v modelčke za led in zamrznemo.
Za postrežbo v blenderju zmeljemo 3 sadne ledene kocke z eno banano in 1,5 dl jogurta. Po želji lahko dodamo še malo mleka in osladimo z medom. Nalijemo v kozarce in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.