Sestavine

  • 2 zavoja listnatega testa
  • 3 žlice čokoladnega namaza
  • 1 jajce
  • sladkor v prahu za posip

Priprava

1.

Razvijemo en zavoj listnega testa in zgornjo stran premažemo s čokoladnim namazom.

2.

Premazano testo prekrijemo z drugim zavojem listnatega testa in odrežemo vogale v obliko smrečice. Nato v testo zarežemo enakomerne trakove (kot prikazano v posnetku). Trakove nežno večkrat zasukamo, da nastanejo spiralne oblike.

3.

Iz odrezkov testa oblikujemo zvezdico, ki jo s čokoladnim namazom pritrdimo na vrh smrečice.

4.

Segrejemo pečico na 200 °C. Žvrkljamo jajce, s katerim nato premažemo zgornjo plast. Smrečico 20 minut pečemo pri 200°C.

5.

Pečeno smrečico potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

 

2