Smrečica iz listnatega testa
Smrečica iz listnatega testa
Recept je objavljen v reviji
ČAS PRIPRAVE: 40 min
ZAHTEVNOST: Preprosto
_
Vsebino omogoča: Eurospin Slovenija
Sestavine
- 2 zavoja listnatega testa
- 3 žlice čokoladnega namaza
- 1 jajce
- sladkor v prahu za posip
Priprava
Razvijemo en zavoj listnega testa in zgornjo stran premažemo s čokoladnim namazom.
Premazano testo prekrijemo z drugim zavojem listnatega testa in odrežemo vogale v obliko smrečice. Nato v testo zarežemo enakomerne trakove (kot prikazano v posnetku). Trakove nežno večkrat zasukamo, da nastanejo spiralne oblike.
Iz odrezkov testa oblikujemo zvezdico, ki jo s čokoladnim namazom pritrdimo na vrh smrečice.
Segrejemo pečico na 200 °C. Žvrkljamo jajce, s katerim nato premažemo zgornjo plast. Smrečico 20 minut pečemo pri 200°C.
Pečeno smrečico potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.