Sestavine

  • 5 dl kokošje juhe
  • 1 lovorov list
  • ½ žličke zmlete kumine
  • 2,5 dl kisle smetane
  • 1 žlička jedilnega škroba
  • sol
  • poper
  • 4 rezine belega kruha
  • 1 žlička masla
  • 80 g drobno naribanega parmezana
  • 1 jajce
  • mleta paprika in kuminova semena za posip

Priprava

1.

Kokošjo juho zavremo z lovorom in mleto kumino. Kislo smetano zmešamo s jedilnim škrobom in z metlico za sneg vmešamo v juho. Začinimo jo s soljo in poprom, odstranimo lovorov list in prihranimo.

2.

V ponvi razpustimo maslo in kruhove rezine na obeh straneh opečemo do zlato rumene barve. Dobro jih odcedimo na papirnatem prtiču. Parmezan zmešamo z jajcem, zmes porazdelimo po kruhovih rezinah in v pečici pod vročim zgornjim grelcem hrustljavo popečemo.

3.

Juho ponovno zavremo, po okusu začinimo, nalijemo v globoke krožnike in okrasimo s kuminovimi semeni. Zraven ponudimo opečene kruhove rezine, ki jih rahlo potresemo z mleto papriko.

11