Sestavine

  • 170 g sladkorja
  • 1,3 dl sladke smetane
  • 100 g temne čokolade
  • 2 dl mleka
  • 85 g hrustljavega arašidovega masla
  • 4 hrustljavi piškoti
  • 50 g slanih praženih arašidov
  • 6 velik kepic vaniljevega sladoleda
  • 6 velikih kepic čokoladnega sladoleda

Priprava

1.

Iz sladkorja in sladke smetane pripravimo karamel. Sladkor stresemo v kozico z debelim dnom, primešamo 2 žlici vode in postavimo nad srednje močan ogenj, da se sladkor raztopi in karamelizira. Vzamemo z ognja in previdno vmešamo smetano. Karamel nekoliko ohladimo.

2.

Čokolado nasekljamo na koščke, nato jo v majhni kozici skupaj z 1 dl mleka rahlo stopimo in mešamo, da dobimo kremo. V kozico s karamelom dodamo arašidovo maslo in preostalo mleko. Tudi to stopimo in mešamo, da zmes postane kremasta. Odstavimo in ohladimo.

3.

Kremi premešamo, da ju zrahljamo. Piškote zdrobimo na koščke ter nasekljamo arašide. Pripravimo 6 kozarcev, v katerih postrežemo sladico. Najprej damo vanje obe omaki, nato piškote, arašide in na vrhu sladoled. Takoj postrežemo.

Nasvet

Karamel lahko pripravimo tudi tako, da v malo mleka počasi stopimo 250 g mehkih karamelnih bombonov.

21