
Sladoled iz crème fraîche
Diši po limoni in vanilji
Sladoled iz crème fraîche
Diši po limoni in vanilji

Sestavine
- 2 dl mleka
- 175 g sladkorja
- 600 g polnomastne crème fraîche (ali kisle smetane)
- lupinica 1 limone ali 1 zavojček limonovega sladkorja
- ½ žličke vaniljeve arome
Preberite tudi

Preprosti recepti za okusno nedeljsko kosilo
Preverite preproste recepte za slastne jedi, ki jih morate preizkusiti v nedeljo.

Mimoza, koktajl, ki je osvojil svet – poznate vse različice?
Mimoza, preprost koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je priljubljena stalnica poznih zajtrkov, finih piknikov in popoldanskih zabav.

Navdušite goste s prefinjenimi okusi
Ohranjanje tradicije med velikonočnimi prazniki je sicer zelo dobrodošlo, a če ste radi v koraku s časom in malce naveličani klasičnih sladic, jih lahko denimo pripravite na sodobnejši način ter jih s tem povzdignete na povsem nov nivo. Verjemite, vaši domači in gostje bodo navdušeni.
Sestavine
- 2 dl mleka
- 175 g sladkorja
- 600 g polnomastne crème fraîche (ali kisle smetane)
- lupinica 1 limone ali 1 zavojček limonovega sladkorja
- ½ žličke vaniljeve arome
Postopek
Mleko, sladkor, crème fraîche, limonovo lupino in vaniljevo aromo stepemo, nato pustimo stati 10 minut, da se sladkor stopi.
Maso damo v strojček za sladoled in jo mešamo po navodilih proizvajalca, nato jo zamrznemo. Če strojčka nimamo, maso za 1 uro zamrznemo, nato jo dobro premešamo in spet za 1 uro zamrznemo. Postopek ponovimo trikrat ali štirikrat, da dobimo pravo gostoto.
Nasvet
Crème fraîche vsebuje precej več maščobe (do 45 %) kot kisla smetana in je bogatejšega in manj kislega okusa. Sladoled s kislo smetano bo torej lažji in bolj svežega okusa.