Sestavine

  • 450 g ananasovega kompota
  • 4 žlice paradižnikovega kečapa
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 6 piščančjih beder brez kože
  • 2 rdeča čilija
  • 1 rdeča paprika
  • 3 gnezda jajčnih rezancev
  • šopek mlade čebulice
  • sol
  • 8 paličic za ražnjiče

Priprava

1.

Ananas odcedimo, sok pa prihranimo. Če je v rezinah, ga narežemo na koščke. Čiliju odstranimo semena in ga nasekljamo. Papriko, mlado čebulico in piščanca narežemo na koščke.

2.

Ananasov sok zmešamo skupaj s paradižnikovim kečapom, kisom in malo soli. Polovico prihranimo za postrežbo, polovico pa zlijemo v skledo s piščancem in dodamo polovico rdečega čilija. Meso mariniramo 5 minut.

3.

Na 8 paličic za ražnjiče zaporedoma nabodemo piščanca, papriko in polovico ananasovih koščkov.

4.

Segrejemo žar ali ploščo za pečenje. Z marinado, ki nam je ostala v skledi, premažemo ražnjiče, nato jih pečemo na žaru 8 minut oziroma tako dolgo, da se meso lepo zapeče. Med pečenjem ražnjiče obračamo.

5.

Medtem po navodilih proizvajalca skuhamo rezance, jih odcedimo in zmešamo s preostalim ananasom, čilijem in čebulico. Jed postrežemo s polovico omake, ki smo jo prihranili. Omako postrežemo ločeno ali pa jo polijemo po ražnjičih.

13