Sladke kroglice z belo čokolado, kokosom in brusnicami
Sladke kroglice z belo čokolado, kokosom in brusnicami
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2013
ČAS PRIPRAVE: 30 min + ohlajanje
KOLIČINA: pribl. 25 kosov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 180 g masla
- 260 g sladkorja v prahu
- 1 dl vode
- 150 g kokosove moke
- 300 g mleka v prahu
- 100 g sesekljanih brusnic
- kokosova moka za povaljanje
Priprava
V kozici stopimo maslo, mu dodamo sladkor, vodo in kokosovo moko ter mešamo, da dobimo gosto in lepljivo maso. Primešamo mleko v prahu in mešamo tako dolgo, da dobimo gladko belo maso brez grudic.
Ohladimo jo, nato pa ohlajeni primešamo brusnice. Z rokami oblikujemo kroglice v velikosti marelice in jih povaljamo v kokosovi moki.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.