Sestavine

  • 250 g svežega mleka
  • 150 g kremaste albuminske skute (rikote)
  • 100 g sladkorja
  • 50 g sladke smetane
  • 35 g kondenziranega mleka
  • 25 g pinjol
  • 1 žlica pinjol za posip (po želji)

Priprava

1.

Skuto dobro zmešamo s sladkorjem, smetano in kondenziranim mlekom. Sveže mleko segrejemo tik do vrelišča, nato ga prilijemo skutni mešanici in dobro premešamo.

2.

Pustimo, da se mešanica ohladi. Pinjole 2 do 3 minute nežno pražimo v suhi ponvici in jih polovico drobno sesekljamo. Mešanico za sladoled nalijemo v strojček, takoj dodamo nasekljane pinjole in ravnamo po navodilih proizvajalca strojčka.

3.

Preostale pinjole grobo nasekljamo in jih dodamo v strojček, ko je sladoled že gotov, takrat pustimo, da se lopatica samo še nekajkrat zavrti.

4.

Sladoled postrgamo iz posode strojčka in ga razdelimo v kornete ali skledice. Po želji ga posujemo s še nekaj popraženimi pinjolami.

7