Sestavine

  • 4 škarpine (lahko zamrznjene)
  • sok 1 limone
  • 1–1,2 kg mladega krompirja
  • sol
  • oljčno olje za pekač

preliv

  • 1,5 dl belega vina
  • 1,5 dl vode
  • 1,5 dl oljčnega olja
  • 1 manjša vejica rožmarina
  • 1 lovorov list
  • 5 zrn popra
  • 4 ali 5 strokov česna
  • sol

Priprava

1.

Če imamo zamrznjene škarpine, jih odtajamo, potopimo v slano vodo, odstranimo luske, drobovino in notranjo črno opno ter splaknemo. Ribe osušimo, solimo in pokapamo z limonovim sokom.

2.

Krompir temeljito operemo in narežemo na rezine. Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač namažemo z oljem in vanj zložimo krompir. Pečemo ga 10 minut, nato dodamo ribe in pečemo še 15 minut.

3.

Medtem pripravimo preliv. Vse sestavine zmešamo in zavremo. Po 25 minutah peke ribe in krompir prelijemo z vročim prelivom in pečemo še 15 minut.

3