Sestavine

  • 100 g kutinovega želeja (sira) ali marmelade
  • 3 žlice suhega šerija
  • 500 g sira za žar
  • rastlinsko olje za peko
  • rastlinsko olje za peko

Priprava

1.

Kutinov žele in šeri pri nizki temperaturi razpustimo v majhni kozici. Nastala bo sirupu podobna mešanica, nato jo pustimo, da se malo ohladi.

2.

Sir za žar narežemo na kose, velike približno 2 x 6 cm in debele približno 1 cm. Nataknemo jih na nabodala in obilno premažemo s kutinovo glazuro.

3.

Rešetko žara namažemo z oljem, nato žar zakurimo, počakamo, da plameni pojenjajo in nastane siva žerjavica (ali pa razgrejemo naoljeno rebrasto ponev). Nabodala pečemo 1 do 2 minuti na vsaki strani, da se sir zlato rjavo zapeče in dobi ožgane proge. Nabodala obrnemo šele, ko se sir sam odlepi od žara, za obračanje pa uporabimo prijemalke. Pečen sir pokapamo z malo limone ali šerijevega kisa in postrežemo.

2