Sestavljena poletna solata z rakci
Sestavljena poletna solata z rakci
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2012
ČAS PRIPRAVE: 25 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 jajci
- 1 majhna glava mehke solate
- 400 g koruze iz pločevinke
- 2 korenčka
- 1 majhna kumara
- 200 g kuhanih rakcev
- 4 žlice lahke majoneze
- 2 žlici kečapa
- omaka tabasko (po želji)
- krhlji limone, ko postrežemo
Priprava
Jajci 8 minut kuhamo v vreli vodi, ohladimo ju pod tekočo vodo, olupimo in narežemo na rezine.
Solato natrgamo na primerne kose in posušimo. Korenček ostrgamo in grobo naribamo. Kumaro narežemo na kocke.
Solato sestavimo tako, da na dno sklede položimo zeleno solato, nato po vrsti koruzo, korenček, kumaro in jajca, končamo pa z rakci. Majonezo zmešamo s kečapom in kančkom tabaska in polijemo po solati. Postrežemo s krhljem limone.
Nasvet
Sestavljeno poletno solato za dve osebi lahko pripravimo tudi s piščancem: v 2 skledi zložite po vrsti 100 g rukole, na kocke narezano zeleno papriko, 4 narezane mlade čebulice in natrgano kuhano ali pečeno meso piščančjih prsi. Zmešajte 2 žlici pesta z 2 žlicama oljčnega olja in polijte po solati.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.