Sestavine

  • 4 rezine polnozrnatega toasta
  • malo masla

jajčna solata

  • 3 jajca
  • 2 žlici majoneze
  • 1⁄2 žličke gorčice
  • sol in poper
  • 1⁄2 mlade čebulice
  • 1⁄2 stebla stebelne zelene
  • 1 žlička sesekljanega svežega peteršilja

Priprava

1.

Jajca v trdo skuhamo in ohladimo. Nato jih prerežemo na pol, odstranimo rumenjake, beljake pa nasekljamo. Rumenjake pretlačimo skupaj z majonezo, gorčico, soljo in poprom, da dobimo gladko in kremasto zmes.

2.

Mlado čebulico narežemo na tanke kolobarčke, stebelno zeleno na drobne kockice in oboje zmešamo z rumenjakovo mešanico, beljaki in koprom. Toastu odrežemo skorjo. 2 rezini na tanko namažemo z maslom in nanj razporedimo jajčno solato. Nato sendviča pokrijemo s preostalima rezinama toasta, prerežemo po diagonali in postrežemo.

Nasvet

Če vas ne moti, da imajo sendviči skorjo, je ni treba odrezati stran. Če pa so vam ljubši brez, skorjo odrežite, posušite in zmeljite za drobtine.

2