Sendvič z jajčno solato
Tudi hitro pripravljeni sendviči so lahko uravnoteženi.
Sendvič z jajčno solato
Tudi hitro pripravljeni sendviči so lahko uravnoteženi.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, november 2020
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 rezine polnozrnatega toasta
- malo masla
jajčna solata
- 3 jajca
- 2 žlici majoneze
- 1⁄2 žličke gorčice
- sol in poper
- 1⁄2 mlade čebulice
- 1⁄2 stebla stebelne zelene
- 1 žlička sesekljanega svežega peteršilja
Priprava
Jajca v trdo skuhamo in ohladimo. Nato jih prerežemo na pol, odstranimo rumenjake, beljake pa nasekljamo. Rumenjake pretlačimo skupaj z majonezo, gorčico, soljo in poprom, da dobimo gladko in kremasto zmes.
Mlado čebulico narežemo na tanke kolobarčke, stebelno zeleno na drobne kockice in oboje zmešamo z rumenjakovo mešanico, beljaki in koprom. Toastu odrežemo skorjo. 2 rezini na tanko namažemo z maslom in nanj razporedimo jajčno solato. Nato sendviča pokrijemo s preostalima rezinama toasta, prerežemo po diagonali in postrežemo.
Nasvet
Če vas ne moti, da imajo sendviči skorjo, je ni treba odrezati stran. Če pa so vam ljubši brez, skorjo odrežite, posušite in zmeljite za drobtine.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.