Sendvič s šunko, sirom in marinirano redkvico
Povzdignjena različica sendviča s šunko in sirom
Sendvič s šunko, sirom in marinirano redkvico
Povzdignjena različica sendviča s šunko in sirom
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2017
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: 2 sendviča
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- ½ rdeče čebule
- 4 redkvice
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- ščep rjavega sladkorja
- 1 žlica majoneze
- 1 žlica dijonske ali polnozrnate gorčice
- 4 debele rezine belega kruha
- 65 g dimljene šunke
- pest peteršilja
- 2 veliki rezini sira čedar
Priprava
Čebulo in redkvice tanko narežemo in damo v skledico z rdečim vinskim kisom in sladkorjem ter pustimo, da se marinira 20 minut. Majonezo zmešamo z gorčico in namažemo na kruh. Dve rezini kruha obložimo z rezinami šunke, peteršiljem in čedarjem. Čebulo in redkvice odcedimo in položimo na vrh. Na vrh položimo preostali rezini kruha, sendviča razpolovimo in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.