Sendvič po italijansko

Italijani ne slovijo samo po testeninah, temveč tudi po slastnih sendvičih.

Sendvič po italijansko

Italijani ne slovijo samo po testeninah, temveč tudi po slastnih sendvičih.

Čas priprave 5 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Oznake
sendvič artičoka buratta italijansko sendvič po italijansko
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 2 mini čabati (ali mali žemlji, kajzerici, bombetki ipd.)
  • 1 1⁄2 žlice svežega pesta
  • 50 g mariniranih artičok iz kozarčka
  • 1 velika pečena rdeča paprika iz kozarčka
  • 1 krogla bivolje mocarele ali burrate
  • prgišče svežih lističev bazilike

Preberite tudi

Sestavine

  • 2 mini čabati (ali mali žemlji, kajzerici, bombetki ipd.)
  • 1 1⁄2 žlice svežega pesta
  • 50 g mariniranih artičok iz kozarčka
  • 1 velika pečena rdeča paprika iz kozarčka
  • 1 krogla bivolje mocarele ali burrate
  • prgišče svežih lističev bazilike

Postopek

1

Kruhka prerežemo in po prerezani strani opečemo. Spodnji polovici namažemo s pestom.

2

Artičoke in papriko odcedimo, narežemo na rezine in jih položimo na pesto. Dodamo še natrgano mocarelo ali burrato ter baziliko, pokrijemo z zgornjima polovicama kruhkov in postrežemo.

Burrata

je italijanska kremasta sirna specialiteta, narejena iz polnomastnega mleka, ki mu dodajo smetano. Če bi bili skromni, bi rekli, da je mocarelina nežnejša sestrična, a pravzaprav velja za pravo kraljico italijanskih sirov.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.