Sardele s hrustljavim posipom
Sardele s hrustljavim posipom
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2013
ČAS PRIPRAVE: 30 min + namakanje
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 8–10 očiščenih sardel, odvisno od velikosti
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 rezina belega kruha
- 1 žlička mlete paprike
- pest nasekljanega peteršilja
- sol
- limona ali limeta, ko postrežemo
Priprava
Česen olupimo in stremo. Kruh v sekljalniku ali s paličnim mešalnikom zdrobimo v fine drobtine. Sardele solimo, premažemo z oljem in pečemo na žaru približno 5 minut.
Medtem v ponvici segrejemo kanček olja in eno minuto pražimo česen, dodamo drobtine in mleto papriko ter na visoki temperaturi mešamo, da drobtine postanejo hrustljave. Vmešamo še peteršilj in z mešanico posujemo pečene sardele. Zraven postrežemo krhelj limone ali limete in skledo zelene solate.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.