Sestavine

  • 2 šalotki
  • 120 g dolgozrnatega riža
  • 2 žlici masla
  • 2,5 dl čiste kokošje juhe
  • 1 rumena paprika
  • 200 g svežih jurčkov
  • 4 žlice kisle smetane
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica timijanovih lističev
  • 1 žlica sojine omake
  • sol
  • 12 listov blitve
  • maslo za model in premaz

Priprava

1.

Šalotko olupimo, drobno narežemo in v kozici skupaj z rižem na maslu prepražimo. Dolijemo čisto kokošjo juho. Papriko in jurčke očistimo in narežemo na drobne kocke, jih dodamo k rižu, solimo in premešamo. Riž na blagem ognju dušimo do mehkega. Pustimo, da se riž malo ohladi, nato vmešamo kislo smetano, oljčno olje, lističe timijana in sojino omako.

2.

Pečico segrejemo na 180 °C. Liste blitve operemo, osušimo in razprostremo na delovni površini. Odstranimo stebla, na liste porazdelimo riževo zmes, zunanje strani listov zavihamo navznoter in zvijemo. Model za narastke namažemo z maslom.

3.

Ruladice zložimo v pripravljen model in jih rahlo namažemo z maslom. V pečici pečemo 10 minut.

4