Sestavine

  • 400 g fileja piščančjih prsi
  • 100 g bučk
  • 100 g šampinjonov
  • 1 šalotka
  • oljčno olje
  • 400 g riža za rižoto
  • 1 dl belega vina
  • 5 dl perutninske jušne osnove
  • 100 g naribanega parmezana
  • 80 g masla
  • sol in poper

Priprava

Meso in bučke zrežemo na kocke. Šampinjone očistimo in zrežemo na rezine. Olupljeno šalotko drobno sesekljamo.

V kozici segrejemo olje, na katerem popečemo meso. Nato dodamo šalotko, ko se ta nekoliko zmehča, pa še gobe. Po nekaj minutah dodamo še riž, malce popražimo in prilijemo vino.

Ko se vino pokuha, začnemo po zajemalkah dodajati jušno osnovo. Novo zajemalko dodamo šele, ko prejšnja popolnoma povre. Po približno 15 minutah dodamo še bučke.

Ko se riž zmehča, rižoti primešamo še parmezan in maslo, sol in poper.

sveži šampinjoni in riž za rižoto