
Sestavine
- 3 žlice masla
- 1 nasekljana čebula
- 1 drobno nasekljan strok česna
- 400 g pločevinka sesekljanega paradižnika
- 400 g pločevinka pretlačenega paradižnika (passata)
- 1 žlica balzamičnega kisa
- ščepec zdrobljenega čilija
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 2 pečeni papriki (iz kozarca)
- 300 g krompirja
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 400 g mešanih morskih sadežev (lahko so zamrznjeni)
- 250 g bele ribe ali lososa
- 8 tankih rezin bagete
- sol
- poper
Preberite tudi

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!

Veganske sladice, ki osvajajo brez kompromisov – ne boste verjeli, da so 100 % rastlinske!
Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z mlekom, jajci, smetano in medom. Z nekaj raziskovanja, novega znanja in kakšnim pametnim nadomestkom vam bo gotovo uspelo – ne bojte se eksperimentiranja!
Sestavine
- 3 žlice masla
- 1 nasekljana čebula
- 1 drobno nasekljan strok česna
- 400 g pločevinka sesekljanega paradižnika
- 400 g pločevinka pretlačenega paradižnika (passata)
- 1 žlica balzamičnega kisa
- ščepec zdrobljenega čilija
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 2 pečeni papriki (iz kozarca)
- 300 g krompirja
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 400 g mešanih morskih sadežev (lahko so zamrznjeni)
- 250 g bele ribe ali lososa
- 8 tankih rezin bagete
- sol
- poper
Postopek
V kozici segrejemo žlico masla in pražimo čebulo približno 5 minut, da se zmehča. Dodamo polovico sesekljanega česna, premešamo, in ko zadiši, dodamo sesekljan in pretlačen paradižnik, kis in čili. V omako zdrobimo jušno kocko, dodamo na trakove narezano papriko in na kocke narezan krompir. Solimo, popramo in kuhamo približno 15 minut, da se krompir skuha.
Medtem žar v pečici segrejemo na srednjo stopnjo. V preostalo maslo vmešamo žlico peteršilja in preostali česen, rahlo solimo in popramo. Rezine kruha na obeh straneh svetlo popečemo pod žarom, nato eno stran premažemo z začinjenim maslom ter vrnemo v pečico, da se maslo stopi in porumeni.
V paradižnikovo omako vstavimo odtajane morske sadeže in ribo, narezano na kose, in kuhamo približno 5 minut, da se vse skuha. Enolončnico posujemo s peteršiljem, razdelimo na krožnike in postrežemo s popečenim kruhom.