Sestavine

  • 4 očiščeni brancini ali druge ribe (po 300 g)
  • 4 timijanove vejice
  • 4 lovorovi listi
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • 250 g tanko narezane dimljene slanine
  • oljčno olje

Priprava

1.

V vsako ribo v stavimo po eno timijanovo vejico in lovorov list. Ribe na zunanji strani solimo in popramo. Tanko narezane rezine dimljene slanine zložimo na delovno površino, tako da se delno prekrivajo, in vanje zavijemo ribe.

2.

Ribe namestimo v mrežico, položimo na rešetko žara in pečemo 8 do 10 minut. Ribe med peko enkrat obrnemo in premažemo z oljem.

Nasvet

Če ribe spečemo v mrežici, se izognemo nevarnosti, da bodo razpadle, iz njih bo izteklo manj soka in lažje jim dodamo zelišča in morda kakšen reženj limone. Pa še slanina, v katero so ovite, se med peko ne bo odvila.

7