Ribe v slanini

Ribe v slanini

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 4 očiščeni brancini ali druge ribe (po 300 g)
  • 4 timijanove vejice
  • 4 lovorovi listi
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • 250 g tanko narezane dimljene slanine
  • oljčno olje

Preberite tudi

Naslovna piknik.jpg

S temi triki bo vaš piknik popoln

Ni boljšega načina, da proslavimo pomlad in pričakamo hitro bližajoče se prvomajske kresove, kot s piknikom na prostem. Vse, kar potrebujemo, je nekaj sonca in kotiček za druženje in kuho na svežem zraku, in že imamo odlično priložnost za sprostitev, druženje ter užitek v okusni hrani. Da bo vaš piknik popoln, smo pripravili nekaj idej, ki bodo poskrbele za nepozabno pojedino.

Sestavine

  • 4 očiščeni brancini ali druge ribe (po 300 g)
  • 4 timijanove vejice
  • 4 lovorovi listi
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • 250 g tanko narezane dimljene slanine
  • oljčno olje

Postopek

1

V vsako ribo v stavimo po eno timijanovo vejico in lovorov list. Ribe na zunanji strani solimo in popramo. Tanko narezane rezine dimljene slanine zložimo na delovno površino, tako da se delno prekrivajo, in vanje zavijemo ribe.

2

Ribe namestimo v mrežico, položimo na rešetko žara in pečemo 8 do 10 minut. Ribe med peko enkrat obrnemo in premažemo z oljem.

Nasvet

Če ribe spečemo v mrežici, se izognemo nevarnosti, da bodo razpadle, iz njih bo izteklo manj soka in lažje jim dodamo zelišča in morda kakšen reženj limone. Pa še slanina, v katero so ovite, se med peko ne bo odvila.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.