
Sestavine
- 400 g regrata
- 2 para kranjskih klobas
- 2 jajci
- 4 žlice olja
- 4 žlice kisa
- sol
- poper
Preberite tudi

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!

Veganske sladice, ki osvajajo brez kompromisov – ne boste verjeli, da so 100 % rastlinske!
Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z mlekom, jajci, smetano in medom. Z nekaj raziskovanja, novega znanja in kakšnim pametnim nadomestkom vam bo gotovo uspelo – ne bojte se eksperimentiranja!
Sestavine
- 400 g regrata
- 2 para kranjskih klobas
- 2 jajci
- 4 žlice olja
- 4 žlice kisa
- sol
- poper
Postopek
Regrat očistimo, operemo in liste narežemo. Jajci v trdo skuhamo. Klobase narežemo na kolobarje in 5 minut pokrite kuhamo v 2 dl vode, ki smo ji dodali 4 žlice kisa.
Regrat damo v solatno skledo, ga solimo, dodamo olje in kuhane klobase, skupaj z vročo tekočino. Premešamo, solato razporedimo na krožnike in na vsak krožnik naribamo pol kuhanega jajca.