Regratova solata s klobaso
Še ena slastna in zanimiva ideja, kako porabiti regrat
Regratova solata s klobaso
Še ena slastna in zanimiva ideja, kako porabiti regrat
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2011
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 400 g regrata
- 2 para kranjskih klobas
- 2 jajci
- 4 žlice olja
- 4 žlice kisa
- sol
- poper
Priprava
Regrat očistimo, operemo in liste narežemo. Jajci v trdo skuhamo. Klobase narežemo na kolobarje in 5 minut pokrite kuhamo v 2 dl vode, ki smo ji dodali 4 žlice kisa.
Regrat damo v solatno skledo, ga solimo, dodamo olje in kuhane klobase, skupaj z vročo tekočino. Premešamo, solato razporedimo na krožnike in na vsak krožnik naribamo pol kuhanega jajca.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.