Sestavine

  • 3 limone
  • 24 svežih lovorovih listov
  • 12 rezin pršuta
  • 6 rezin belega kruha
  • 4 rezine govejega fileja
  • oljčno olje za premaz
  • sol
  • poper
  • pest sesekljanega žajblja in timijana
  • 12 kovinskih nabodal

Priprava

1.

Limone narežemo na 8 krhljev, rezine pršuta razpolovimo. Rezine kruha razrežemo na četrtine, rezine mesa pa na 6 kosov; dobili bomo po 24 kosov kruha in mesa. Meso solimo in popramo po želji.

2.

Pripravljene sestavine nataknemo na kovinska nabodala. Ražnjiči bodo najokusnejši, če upoštevamo naslednji vrstni red sestavin: limona, lovorov list, pršut, kruh, meso, limona, lovorov list, pršut, kruh, govedina in lovorov list – naredimo 12 ražnjičev.

3.

Ražnjiče premažemo z oljem, potresemo z dišavnicami in spečemo na žaru.

Nasvet

Ražnjiče lahko spečemo tudi v pečici. Položimo jih na pekač in na 220 °C pečemo 5 minut na eni strani, nato jih obrnemo in pečemo še 3 minute na drugi strani.

27