Ražnjiči z govedino, pršutom in dišavnicami
Ražnjiči z govedino, pršutom in dišavnicami
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2012
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 3 limone
- 24 svežih lovorovih listov
- 12 rezin pršuta
- 6 rezin belega kruha
- 4 rezine govejega fileja
- oljčno olje za premaz
- sol
- poper
- pest sesekljanega žajblja in timijana
- 12 kovinskih nabodal
Priprava
Limone narežemo na 8 krhljev, rezine pršuta razpolovimo. Rezine kruha razrežemo na četrtine, rezine mesa pa na 6 kosov; dobili bomo po 24 kosov kruha in mesa. Meso solimo in popramo po želji.
Pripravljene sestavine nataknemo na kovinska nabodala. Ražnjiči bodo najokusnejši, če upoštevamo naslednji vrstni red sestavin: limona, lovorov list, pršut, kruh, meso, limona, lovorov list, pršut, kruh, govedina in lovorov list – naredimo 12 ražnjičev.
Ražnjiče premažemo z oljem, potresemo z dišavnicami in spečemo na žaru.
Nasvet
Ražnjiče lahko spečemo tudi v pečici. Položimo jih na pekač in na 220 °C pečemo 5 minut na eni strani, nato jih obrnemo in pečemo še 3 minute na drugi strani.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.