Sestavine

  • 3 rdeče paprike
  • 1 čili
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 večji korenček
  • oljčno olje
  • 400 g sesekljanega paradižnika v pločevinki
  • 500 ml zelenjavne jušne osnove (ali vode)
  • sol in poper
  • 1/2 kumare
  • 150 g grškega jogurta
  • nekaj lističev mete

Priprava

Čili, čebulo in česen očistimo ter drobno sesekljamo. Papriko in korenček očistimo in narežemo na manjše kose.

V loncu segrejemo olje in na njem popražimo čebulo, česen in čili. Nato dodamo papriko in korenček in pražimo, dokler se zelenjava nekoliko ne zmehča.

Zelenjavi dodamo še paradižnik, prilijemo jušno osnovo ter kuhamo 15 minut. Juho dobro premešamo, solimo in popramo.

Kumaro olupimo, ji odstranimo semena in jo naribamo. Nato jo zmešamo z jogurtom in sesekljano meto, solimo in popramo.

Juho razdelimo na krožnike in okrasimo s kumarično kremo.

>Grški jogurt čebula

2