Sestavine

  • 1 kg govejega repa (rezine)
  • sol
  • poper
  • 2 žlici kuhanega masla ali olja
  • maslo
  • 2 korenčka
  • 100 g stebelne zelene
  • 4 šalotke
  • 2 stroka česna
  • 5 dl rdečega vina
  • 2,5 dl goveje juhe
  • 1 žlička pehtranove gorčice
  • 8 šampinjonov
  • 250 g obarvanih rezancev (s korenčkom ali paradižnikom)
  • sol
  • muškatni orešek
  • maslo za pretresanje

Priprava

1.

Meso začinimo s soljo in poprom, nato ga v primerni kozici vsenaokrog popečemo na kuhanem maslu ali olju. Korenček, zeleno, šalotko in česen olupimo ter narežemo na primerne kose. Zelenjavo dodamo k mesu in zmešamo; dolijemo toliko rdečega vina in goveje juhe, da je meso pokrito s tekočino. V pokriti kozici dušimo tako dolgo, da se meso loči od kosti (približno 2 uri).

2.

Meso poberemo iz kozice, ga ločimo od kosti in narežemo na grižljaj velike kose. Mesni sok pretlačimo skozi gosto cedilo, nato pa povremo do želene količine in primerne gostote.

3.

Šampinjone očistimo in razrežemo na četrtine. Hitro jih spečemo na maslu in pomešamo z mesom in omako; po okusu začinimo.

4.

Obarvane rezance skuhamo do čvrstega v posoljeni vodi in odcedimo. Rezance na maslu pretresemo, začinimo s soljo in muškatnim oreškom ter ponudimo s pripravljenim ragujem.

8