Sestavine

  • 3 rdeče paprike
  • 85 g na soncu posušenih paradižnikov
  • 1 strok česna
  • 1⁄2–1 rdeč čili
  • pest lističev bazilike
  • pest lističev koriandra
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • sol

Priprava

1.

Paprike narežemo na četrtine, jih očistimo semen in s kožno stranjo navzdol položimo na rebrasto ponev. Pečemo jih toliko časa, da kožice počrnijo, nato jih damo v skledo, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in počakamo, da se toliko ohladijo, da jih lahko primemo z rokami. Odstranimo kožice in papriko grobo narežemo.

2.

Paradižnike grobo narežemo, česen nasekljamo. Čiliju odstranimo semena in ga sesekljamo. Vse sestavine damo v multipraktik, solimo in zmeljemo, da je vse drobno sesekljano, nočemo pa do- biti pireja. Preložimo v skledo in shrani- mo v hladilnik (kjer se obdrži do 3 dni). Preden postrežemo, pustimo, da se ogreje na sobno temperaturo.

2