Prigrizki s feto in kumaro
Prigrizki s feto in kumaro
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2015
ČAS PRIPRAVE: 10 min
KOLIČINA: 24 prigrizkov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 strok česna
- 200 g sira feta
- 100 g albuminske skute (rikote)
- 4 žlice nasekljanega kopra
- 1 velika kumara
- strt črni poper za posip
- vejice kopra za okras
Priprava
Česen stremo in ga damo skupaj s feto, skuto in koprom v multipraktik. Zmeljemo v gladek, vendar gost namaz.
Kumaro po dolžini prerežemo na pol in ji izdolbemo semena, ki jih zavržemo. Sredino kumare napolnimo z namazom in ga zgladimo. Kumaro narežemo na 3 cm velike rezine, posipamo s strtim poprom in okrasimo z natrganimi vejicami kopra.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.