
Presni sir
Presni sir

Sestavine
- 2 skodelici indijskih oreščkov
- približno ½ skodelice vode
- sok 1 limone
- 1 žlica prehranskega kvasa
- 1 strok česna
- himalajska sol
- sveže mleti poper
- 2 skodelici čemaža
Preberite tudi

Preproste velikonočne sladice
Odkrijte preproste recepte za sladice, ki jih lahko pripravite tudi na velikonočno nedeljo (ne glede na kuharsko znanje).

Letos namesto klasičnega pripravite angleški zajtrk, ki navduši
Če nimate tradicionalnega praznovanja velike noči, pripravite za popestritev angleški zajtrk, ki bo vse nasitil do poznega popoldneva.

Lovec na pice: najboljše na Hrvaškem
Na straneh Špizza lahko nenehno spremljate, katere so najboljše picerije na naših tleh. Kaj pa na sosednjem Hrvaškem?
Sestavine
- 2 skodelici indijskih oreščkov
- približno ½ skodelice vode
- sok 1 limone
- 1 žlica prehranskega kvasa
- 1 strok česna
- himalajska sol
- sveže mleti poper
- 2 skodelici čemaža
Postopek
Indijske oreščke namočimo čez noč, nato jih dobro operemo in odcedimo.
V električnem mešalniku pri visoki hitrosti zmešamo indijske oreščke z vodo, ki jo dodajamo postopoma, kolikor je potrebujemo, da dobimo gosto in gladko zmes. Zmesi v mešalniku dodamo limonov sok, česen in prehranski kvas ter zmešamo, da nastane gladka zmes.
Čemaž drobno sesekljamo z nožem in ga z žlico vmešamo v oreškasto zmes. Solimo in popramo po okusu, naložimo v modelček (ali več manjših) in za 24 ur postavimo na hladno, da se strdi.