Presna cvetačna »rižota« z grahom
Presna cvetačna »rižota« z grahom
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2015
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 srednje velika glava cvetače
- 1 skodelica* svežega graha
- 4 šalotke, narezane na tanke rezine
- ½ skodelice svežega limonovega soka
- lupina 1 limone
- 2 žlički kumine
- 2 žlički javorjevega sirupa
- 1 žlička naribanega svežega ingverja
- ščepec himalajske soli
- poper
- ½ skodelice pinjol
- 1 žlica zdrobljenega suhega čilija (po želji)
- pest suhih brusnic za posip
Priprava
Cvetačo operemo in jo narežemo na cvetke ter v električnem mešalniku sesekljamo do velikosti riža. Sesekljano cvetačo v skledi zmešamo z grahom in tanko narezano šalotko.
Za preliv zmešamo limonov sok in lupino, kumino, javorjev sirup in nariban ingver. Prelijemo po zelenjavi in zmešamo. Solimo in popramo po okusu in po vrhu posujemo s pinjolami, zdrobljenim čilijem in suhimi brusnicami.
Opomba
1 skodelica je 2,5 dl.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.