Sestavine

Piškoti

  • 480 g univerzalne moke
  • 200 g sladkorja
  • 15 g soli
  • 225g masla
  • 2 veliki jajci
  • 12 ml vanilijevega ekstrakta

Glazura

  • 450 g sladkorja v prahu
  • 4 beljaki velikih jajc
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Priprava

1.

V veliki skledi zmehčano maslo in sladkor v prahu kremasto stepite, dokler ne postaneta rahla in puhasta. Vmešajte jajce in vanilijev ekstrakt, dokler nista dobro inkorporirana.

2.

V ločeni skledi zmešajte pecilni prašek in univerzalno moko. Suho zmes postopoma dodajte mokrim sestavinam in mešajte, dokler se ne oblikuje testo.

3.

Razdelite testo na manjše dele. Vsak del razvaljajte na rahlo pomokani površini na debelino približno 7-8 mm. Iz razvaljanega testa z modelčki za piškote izrežite želene oblike. Izrezane piškote položite na pekač, obložen s pergamentnim papirjem. V hladilniku jih hladite vsaj 30 minut, da med peko ohranijo obliko.

4.

Segrejte pečico na 190 °C (375 °F). Piškote pecite 8-10 minut ali dokler robovi ne postanejo zlati. Piškotke pustite nekaj minut, da se ohladijo na pekaču, nato pa jih prenesite na rešetko, da se popolnoma ohladijo.

5.

GLAZURA
– Sladkor v prahu presejemo.
– V posodo mešalnika vlijemo štiri beljake in pri srednji hitrosti mešamo 2 minuti, dokler niso penasti. Nato dodamo polovico sladkorja v prahu in mešamo pri nizki hitrosti še 2 minuti, dokler se sladkor ne raztopi.
– Dodamo še preostali sladkor v prahu in mešamo 2 minuti pri nizki hitrosti. Nato povečamo hitrost na najvišjo stopnjo in mešamo 4-5 minut, dokler tekstura ni svetleča in enotna. Zopet zmanjšamo hitrost na najnižjo, vlijemo čajno žličko vaniljevega ekstrakta in mešamo še 1-2 minuti.
– Kraljevo glazuro nadevamo v izbrano dozirno vrečko. Glazuro lahko obarvamo z barvilom za živila in razporedimo v več vrečk. Nato previdno poslikamo piškote.

0