Pomaka iz sira z modro plesnijo
Pomaka iz sira z modro plesnijo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, September 2018
ČAS PRIPRAVE: 5 min
KOLIČINA: za 2–4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 dl pinjenca
- 4 žlice majoneze
- 50 g roqueforta ali drugega sira z modro plesnijo
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 1 strok česna
- majhen šopek drobnjaka
- sol
Priprava
Sir nadrobimo, česnov strok drobno sesekljamo, drobnjak nastrižemo na kratke koščke. Vse sestavine za pomako damo v skledico, posolimo in temeljito premešamo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.