Sestavine

  • 3 večji jajčevci
  • Sončnično olje
  • 2 žlici limonovega soka
  • 1 večja čebula
  • 3 stroki česna
  • 8 svežih paradižnikov
  • 1 čili
  • Sol
  • 2 žlički začimbne mešanice za kari
  • 2 vejici svežega koriandra ali peteršilja, ko postrežemo (po želji)

Priprava

Cele jajčevce prebodemo z vilicami, premažemo z oljem in jih v pečici pečemo približno 40 minut na 200 °C. Pustimo, da se ohladijo, nato jih olupimo, narežemo na kocke in zmešamo z limonovim sokom.

Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo, paradižnik pa narežemo na kocke.

Čebulo približno 2 minuti pražimo v naoljeni ponvi. Dodamo sesekljan česen, rahlo prepražimo in primešamo še paradižnik. Mešanico začinimo s sesekljanim čilijem, karijem in soljo. Kuhamo približno 5 minut, da se paradižnik zmehča, nato pa dodamo jajčevce. Kuhajmo še 3 minute in vmes večkrat pomešamo. Po želji okrasimo s koriandrom in postrežemo s kruhki.

sončnično olje in paradižnik

5