
Sestavine
- 4 žlice grškega jogurta
- 2 žlički ostre gorčice
- 4 rezine pumpernikla (ali rženega kruha)
- 250 g kuhane rdeče pese
kruhki z rostbifom
- 2 kisli kumarici
- 4 rezine pečenega rostbifa
kruhki z dimljeno skušo
- 50 g dimljene skuše brez kože
- ½ majhne rdeče čebule
- vejice svežega kopra
Preberite tudi

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!

Veganske sladice, ki osvajajo brez kompromisov – ne boste verjeli, da so 100 % rastlinske!
Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z mlekom, jajci, smetano in medom. Z nekaj raziskovanja, novega znanja in kakšnim pametnim nadomestkom vam bo gotovo uspelo – ne bojte se eksperimentiranja!
Sestavine
- 4 žlice grškega jogurta
- 2 žlički ostre gorčice
- 4 rezine pumpernikla (ali rženega kruha)
- 250 g kuhane rdeče pese
kruhki z rostbifom
- 2 kisli kumarici
- 4 rezine pečenega rostbifa
kruhki z dimljeno skušo
- 50 g dimljene skuše brez kože
- ½ majhne rdeče čebule
- vejice svežega kopra
Postopek
Zmešamo jogurt in gorčico ter z mešanico namažemo kruh. Rdečo peso narežemo na zelo tanke rezine in z njimi obložimo kruhke, tako da se prekrivajo.
Za kruhke z rostbifom po dolgem in na zelo tanke rezine narežemo kumarice. Dve rezini kruha s peso obložimo z rezinami rostbifa, nato vsako rezino narežemo na šest palčk in vsako obložimo z rezino kumarice.
Za skušine kruhke vsako od preostalih dveh rezin kruha narežemo na 8 kvadratov. Skušo natrgamo na 16 koščkov in vsak kvadratek obložimo z enim koščkom. Čebulo narežemo na lističe in jo razdelimo na kvadratke kruha s skušo. Vse skupaj posujemo z narezanim koprom. Kruhke do postrežbe shranimo v hladilnik, kjer se obdržijo en dan.