Polnovredni kruhki s peso
Polnovredni kruhki za bolj zdravo izbiro
Polnovredni kruhki s peso
Polnovredni kruhki za bolj zdravo izbiro
Recept je objavljen v reviji Dober tek, December 2019
KOLIČINA: 28 kruhkov (12 z rostbifom in 16 s skušo)
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 žlice grškega jogurta
- 2 žlički ostre gorčice
- 4 rezine pumpernikla (ali rženega kruha)
- 250 g kuhane rdeče pese
kruhki z rostbifom
- 2 kisli kumarici
- 4 rezine pečenega rostbifa
kruhki z dimljeno skušo
- 50 g dimljene skuše brez kože
- ½ majhne rdeče čebule
- vejice svežega kopra
Priprava
Zmešamo jogurt in gorčico ter z mešanico namažemo kruh. Rdečo peso narežemo na zelo tanke rezine in z njimi obložimo kruhke, tako da se prekrivajo.
Za kruhke z rostbifom po dolgem in na zelo tanke rezine narežemo kumarice. Dve rezini kruha s peso obložimo z rezinami rostbifa, nato vsako rezino narežemo na šest palčk in vsako obložimo z rezino kumarice.
Za skušine kruhke vsako od preostalih dveh rezin kruha narežemo na 8 kvadratov. Skušo natrgamo na 16 koščkov in vsak kvadratek obložimo z enim koščkom. Čebulo narežemo na lističe in jo razdelimo na kvadratke kruha s skušo. Vse skupaj posujemo z narezanim koprom. Kruhke do postrežbe shranimo v hladilnik, kjer se obdržijo en dan.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.