Sestavine

  • 2 storža mlade koruze
  • 1 pločevinka (400 g) črnega fižola
  • 1 avokado
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 4 mlade čebulice
  • 100 g mladega sira

preliv

  • 1 žlička mlete kumine
  • 1 žlica tabaska
  • sok in lupina 2 limet
  • 1 žlica šerijevega kisa
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol in poper
  • krhlji limete, ko postrežemo (po želji)

Priprava

1.

Avokado olupimo in narežemo na večje kose. Paradižnik operemo in razpolovimo. Čebulico očistimo in grobo nasekljamo, sir zdrobimo. Koruzna storža skuhamo v osoljenem kropu, nato ju speremo s hladno vodo. Strženu odrežemo zrna in jih damo v skledo. Dodamo fižol, avokado, paradižnik in čebulo.

2.

V skledici zmešamo vse sestavine za preliv in z njim prelijemo pripravljeno zelenjavo. Dobro premešamo, po vrhu posujemo s sirom in postrežemo s krhlji limete.

Šerijev kis

Šerijev kis narejen iz španskega vina šeri, lahko ga nadomestimo z rdečim vinskim kisom.

7