Sestavine

  • 1 veliko razžvrkljano jajce
  • 3 dl mleka
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 4 rezine belega kruha za toast
  • 2 žlici masla
  • 50 g albuminske skute (rikote)
  • 2 žlici medu
  • solni cvet ali fina morska sol
  • 100 g jagod
  • 2 vejici mete

Priprava

1.

Polovico jagod narežemo na rezine, polovico jih samo razpolovimo. V široki skledi stepemo jajce, mleko in vaniljevo aromo. Rezine kruha na eni strani pomočimo v jajčno mešanico, nato jih obrnemo in pustimo 1 do 2 minuti.

2.

V veliki oplasteni ponvi na srednjem ognju segrejemo žlico masla in vanjo položimo dve rezini kruha. Pečemo ju 5  minut ali tako dolgo, da se zlato obarvata, nato ju obrnemo in pečemo še 5  minut na drugi strani. Prenesemo ju na krožnik in na drugi žlici masla spečemo še preostali rezini kruha.

3.

Rezine kruha diagonalno razpolovimo in vsako namažemo z albuminsko skuto. Pokapamo z medom in posujemo s ščepom morske soli ali solnega cveta ter obložimo z rezinami jagod, ki jih pahljačasto razporedimo po kruhu. Krožnika okrasimo s polovičkami jagod in metinimi lističi.

4