Sestavine

  • 1 žlica sončničnega olja
  • 4 kosi piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 2 dl kisle smetane ali crème fraîche
  • ½ žlice dijonske gorčice
  • ½ žlice polnozrnate gorčice
  • 2 vejici svežega ali ¼ žlice suhega pehtrana
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. V kozici, ki jo lahko postavimo tudi v pečico, segrejemo olje. Meso solimo in popramo in ga na olju opečemo, približno minuto na vsaki strani. Meso vzamemo iz kozice in ga prihranimo.

2.

V kozico dodamo kislo smetano ali crème fraîche , obe vrste gorčice in narezan pehtran. Dobro premešamo in zavremo, nato v omako vstavimo meso. Nekaj žlic omake prelijemo po mesu in kozico postavimo v pečico. Če nimamo kozice, ki je primerna tudi za v pečico, jed preložimo v ustrezen pekač. Pečemo 20 minut, da se meso popolnoma speče in omaka brbota. Postrežemo s stročjim fižolom in rižem basmati.

Nasvet

Namesto piščančjih prsi lahko uporabimo stegna, postavimo v pečico pokrito kozico in stegna pečemo 20 minut, nato ponev odkrijemo in jih pečemo še 20 minut.

17