Piščanec v solati s tortiljo
Enostavna malica za naše lačne najstnike
Piščanec v solati s tortiljo
Enostavna malica za naše lačne najstnike
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2017
ČAS PRIPRAVE: 5 min
KOLIČINA: za 1 najstnika
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- ¼ žličke oljčnega olja
- 2 žlici manj mastne kisle smetane
- 1 žlička jabolčnega kisa
- 1 zelo majhna glavica hrustljave solate
- 50 g odcejene koruze iz pločevinke
- 5 češnjevih paradižnikov
- 75 g piščanca, pečenega na žaru
- sok ½ limete
- ½ majhnega avokada
- 1 koruzna tortilja
Priprava
Za preliv zmešamo olje, kislo smetano in kis. Shranimo ga v hladilnik.
Solato ločimo na liste in jih natrgamo, paradižničke prepolovimo, avokado olupimo in narežemo na koščke. Solato, koruzo, paradižnik in piščanca damo v škatlo za malico. Avokado pomešamo z limetinim sokom in ga naložimo po vrhu. Obložimo z nalomljeno tortiljo. Priložimo preliv, s katerim zabelimo solato, tik preden se je lotimo.
Fini dodatki
Za dodatno energijo malico dopolnite s čipsom iz sladkega krompirja ter pokovko s čokoladnim prelivom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.