Sestavine

  • 4 piščančja stegna s kožo
  • 2 rdeči čebuli
  • 3 korenčki
  • sol
  • poper
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 bio limona
  • 2 žlici tekočega medu
  • 250 g kvinoje

pesni jogurt

  • 150 g kuhane rdeče pese (ne vložene v kisu)
  • 1 strok česna
  • 5 žlic grškega jogurta
  • malo kopra in nekaj vršičkov za okras
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Piščančja stegna, čebulo, narezano na krhlje, in korenje, narezano na paličice, položimo v pekač. Solimo, popramo in pokapamo z oljem. Limono operemo, narežemo na rezine in z njimi obložimo piščanca. Pečemo 30 minut. Vse skupaj zmešamo, pokapamo z medom in pečemo še 15 minut, da je piščanec skoz in skoz pečen.

2.

Peso drobno nasekljamo, česen pretisnemo skozi stiskalnik. V skledi zmešamo jogurt, peso, česen, nasekljan koper, sol in poper.

3.

V drugi skledi zmešamo kvinojo, pečeno zelenjavo in 2 žlici sokov od peke. Piščančja stegna in rezine limone položimo na kvinojo in jih posujemo s koprovimi vršički. Postrežemo s pesnim jogurtom.

15