Sestavine

  • 800 g sladkega krompirja
  • 200 g gomolja zelene
  • 4 piščančje prsi brez kože
  • 8 vejic svežega pehtrana
  • 8 žlic belega vina
  • 50 g masla
  • malo posnetega mleka (po potrebi)

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. Sladki krompir in zeleno olupimo in narežemo na koščke. V veliki posodi vrele vode skupaj kuhamo sladki krompir in zeleno približno 20 minut, da se zmehčata.

2.

Medtem položimo piščančje prsi na papir za peko ali folijo. Vsakemu kosu dodamo dve vejici pehtrana, ga pokapamo z dvema žlicama belega vina in posipamo s sveže mletim črnim poprom. Na vsak kos položimo majhen košček masla, nato zvijemo papir, da so kosi zaprti, jih položimo na pekač in damo v pečico.

3.

Piščančje prsi pečemo 25 minut ali dokler iz njih, ko jih prebodemo z leseno palčko, ne priteče prozorna tekočina. Ko sta krompir in zelena kuhana, ju odcedimo in pretlačimo skupaj s sveže mletim poprom. Če je pire presuh, mu dodamo še malo mleka.

4.

Vsak kos piščanca položimo na pire, ga prelijemo s sokovi, ki se naberejo pri peki, in postrežemo z zelenjavo.

18