Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 glavica česna
  • 2 rdeča čilija
  • 3,5 dl rdečega vina
  • 3,5 dl piščančje jušne osnove
  • 600 g nasekljanih paradižnikov
  • 3 žlice paradižnikove mezge
  • 2 žlički nasekljanega timijana
  • 6 piščančjih beder brez kože
  • sol
  • poper
  • sesekljan peteršilj za posip
  • testenine ali krompirjev pire za prilogo

Priprava

1.

Čebulo olupimo in narežemo na rezine, česnovo glavico razdelimo na stroke in jih olupimo. Čilija razpolovimo, odstranimo semenje in ju narežemo na rezine. V veliki ponvi z debelim dnom segrejemo olje. Dodamo čebulo in cele stroke česna ter pražimo 10 minut. Pogosto premešamo in v zadnji minuti dodamo še čili.

2.

Vlijemo vino, zvišamo temperaturo in pustimo vreti kakšno minuto, da alkohol izhlapi. Dodamo piščančjo osnovo, sesekljan paradižnik, mezgo in timijan ter solimo in popramo. V omako vstavimo piščančja bedra in pustimo, da se v napol pokriti posodi kuhljajo 45 minut.

3.

Posodo odkrijemo in jed kuhamo še 15 minut, da se meso popolnoma zmehča in omaka lepo zgosti. Posujemo s peteršiljem in postrežemo s testeninami ali krompirjevim pirejem.

20