Sestavine

  • 6 kosov piščančjega mesa (bedra, perutničke ali prsi)
  • 2 čebuli
  • 3 žlice olja
  • 1 žlica masla
  • 1 žlica sladke mlete paprike
  • 3 dl piščančje jušne osnove
  • 1 mali lonček kisle smetane (180 g)
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Piščančje meso operemo in osušimo tako, da ga popivnamo s čisto kuhinjsko krpo, nato ga po vseh straneh posolimo. Čebuli olupimo in drobno sesekljamo.

2.

V kozici segrejemo olje in maslo ter na maščobi po vseh straneh popečemo kose piščanca, da se zlato rjavo zapečejo. Piščanca poberemo iz kozice in ga preložimo na krožnik.

3.

V kozico, v kateri smo pekli piščanca, dodamo čebulo in na šibkem ognju popražimo, da postekleni. Dodamo sladko mleto papriko in paradižnikovo mezgo ter na hitro pomešamo, da se paprika ne zažge. Zalijemo z jušno osnovo, dodamo popečene kose piščanca in na srednjem ognju kuhamo približno pol ure, da je meso skoz in skoz kuhano, omaka pa se malo zgosti. Piščanca spet poberemo iz kozice in ga pokrijemo, da ostane topel.

4.

V omako v kozici dodamo kislo smetano in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Vanjo vrnemo meso, po okusu še malo solimo in popramo. Pustimo, da se še nekaj minut kuha, da se piščanec pogreje. K paprikašu se prileže krompirjev pire, domači rezanci, kuhan riž, kuskus ali pa preprosto kruh.

4