Sestavine

  • 2 fileja piščančjih prsi
  • 300 g sladkega krompirja
  • 1 žlica repičnega olja
  • 1 žlička karija v prahu
  • 6 žlic rdeče leče
  • 6 žlic rdeče leče
  • 200 g zamrznjenega graha
  • 250 g češnjevega paradižnika
  • 300 g kuhanega riža ali indijskih kruhkov čapati za prilogo

Priprava

1.

Vsak file narežemo na 8 do 10 kosov. Sladki krompir narežemo na grižljaj velike koščke.

2.

V globoki ponvi ali voku segrejemo olje, dodamo piščanca in ga na hitro opečemo, nato pa še sladki krompir in lečo. Čez nekaj minut primešamo kari v prahu, tako da je vse obdano z njim, in pražimo 30 sekund, da zadiši. Dodamo 3 dl vode in kokosovo mleko, zavremo, nato pa nežno kuhamo 15 do 20 minut, da se piščanec in sladki krompir skuhata, omaka pa se nekoliko zgosti.

3.

Dodamo grah, spet zavremo in nežno kuhamo 2 minuti, nato dodamo paradižničke in kuhamo še 2 minuti. Postrežemo s kuhanim rižem ali čapatiji.

4