Piščančje prsi z rizlingovo omako in stebelno zeleno
Rizlingova omaka je delikatesna vinska omaka, ki izboljša okus piščančjih prsi.
Piščančje prsi z rizlingovo omako in stebelno zeleno
Rizlingova omaka je delikatesna vinska omaka, ki izboljša okus piščančjih prsi.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2011
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kosti
- sol
- poper
- 2,5 dl piščančje jušne osnove
- 4 stebla stebelne zelene
- sol
- 1 žlica masla
rizlingova omaka
- 1,25 dl rizlinga
- 1,25 dl smetane
- 1 žlička masla
- sol
- sveže zmlet poper
Priprava
Piščančje prsi solimo in popramo. V kozici zavremo jušno osnovo, vanjo položimo meso in ga na nižji temperaturi poširamo 20 minut.
Medtem pripravimo rizlingovo omako. Belo vino (rizling) povremo do polovične količine, dodamo smetano, začinimo s soljo in poprom, dodamo še hladno maslo in vse skupaj stepemo.
Medtem očistimo zeleno in jo poševno narežemo na enako široke rezine, posolimo in v ponvi na maslu toliko podušimo, da ostane še čvrsta.
Piščančje prsi vzamemo iz kozice in jim odstranimo kožo. Meso skupaj z zeleno serviramo na pripravljene krožnike. Prelijemo z rizlingovo omako, po želji okrasimo s korenčkom in ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.