Sestavine

  • 4 kosi piščančjih prsi brez kosti
  • sol
  • poper
  • 2,5 dl piščančje jušne osnove
  • 4 stebla stebelne zelene
  • sol
  • 1 žlica masla

rizlingova omaka

  • 1,25 dl rizlinga
  • 1,25 dl smetane
  • 1 žlička masla
  • sol
  • sveže zmlet poper

Priprava

1.

Piščančje prsi solimo in popramo. V kozici zavremo jušno osnovo, vanjo položimo meso in ga na nižji temperaturi poširamo 20 minut.

2.

Medtem pripravimo rizlingovo omako. Belo vino (rizling) povremo do polovične količine, dodamo smetano, začinimo s soljo in poprom, dodamo še hladno maslo in vse skupaj stepemo.

3.

Medtem očistimo zeleno in jo poševno narežemo na enako široke rezine, posolimo in v ponvi na maslu toliko podušimo, da ostane še čvrsta.

4.

Piščančje prsi vzamemo iz kozice in jim odstranimo kožo. Meso skupaj z zeleno serviramo na pripravljene krožnike. Prelijemo z rizlingovo omako, po želji okrasimo s korenčkom in ponudimo.

6