Sestavine

  • 4 kosi piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 4 vejice češnjevih paradižnikov
  • 150 g zamrznjene špinače
  • 100 g kremnega sira
  • ½ žličke naribanega muškatnega oreška
  • nekaj vejic timijana
  • 500 g krompirja
  • 1 velika čebula
  • 4 stroki česna
  • 8 črnih oliv kalamata
  • 2 žlici repičnega ali oljčnega olja
  • sol
  • črni poper
  • oljčno olje

Priprava

1.

Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Prestavimo jo v posodico in prelijemo s toliko vrele vode, da je vsa čebulo pokrita. Čebulo namakamo 15 minut, da se zmehča. Medtem olupimo krompir in česen ter ju narežemo na tanke rezine. Olive izkoščičimo in grobo nasekljamo.

2.

Pečico segrejemo na 220 °C in pekač naoljimo ali obložimo s papirjem za peko. Čebulo odcedimo in prestavimo v globoko posodo. Dodamo krompir, česen, olive in žlico olja, solimo in popramo. Dobro premešamo, nato pa krompirjevo mešanico v štirih ločenih kupčkih razdelimo na pekač. Vsak kupček malce potlačimo z dlanjo in pečemo slabih 15 minut oziroma le tako dolgo, da se krompir zmehča in se po robovih malce obarva (odvisno od debeline rezin).

3.

Medtem odmrznemo špinačo, jo stisnemo, da se izcedi čim več vode, in nasekljamo. Primešamo kremni sir in začinimo z muškatnim oreščkom, soljo in črnim poprom. Piščančje prsi posolimo, malce naoljimo, natremo s timijanovimi lističi in obložimo s pripravljeno špinačno maso. Na vrh vsakega položimo vejico češnjevih paradižnikov.

4.

Ko se krompir v pečici zmehča, na vsak kupček krompirja položimo po en kos obloženih piščančjih prsi in pečemo še 20 minut, da se meso speče, krompir pa postane hrustljav.

25