Sestavine

  • 1 šalotka
  • 250 g piščančjega fileja
  • 25 g kruha s semeni
  • listi z nekaj vejic bazilike
  • 1 strok česna
  • repično olje za peko

tajske piščančje kroglice z radičem

  • 12 listov rdečega ali zelenega radiča
  • 1 mlada čebulica
  • 25 g soljenih arašidov
  • čilijeva omaka sriracha ali tajska sladka
  • čilijeva omaka

piščančje kroglice s pečeno papriko

  • 2 pečeni rdeči papriki
  • 24 listov bazilike

potrebujemo še

  • 12 zobotrebcev

Priprava

1.

Šalotko damo v multipraktik in jo na hitro sesekljamo. Dodamo vse preostale sestavine za piščančje kroglice in jih zmeljemo v mehak pire. Iz mase z mokrimi rokami oblikujemo 24 mini kroglic.

2.

V veliki oplasteni ponvi segrejemo kanec olja. Vanjo položimo polovico kroglic in jih pečemo 5 minut, medtem jih premikamo po ponvi, da se enakomerno obarvajo. Vzamemo jih iz ponve in spečemo še preostale kroglice. Do postrežbe jih shranimo v hladilniku, kjer se obdržijo 1 dan.

3.

Mlado čebulico po dolgem razpolovimo in narežemo na tanke trakce. Arašide drobno sesekljamo. Preden postrežemo, kroglice pogrejemo, tako da jih za 10 minut postavimo v pečico, ogreto na 180 °C. Polovico pogretih kroglic položimo v radičeve liste, jih pokapamo s čilijevo omako in posujemo s čebulico ter arašidi.

4.

Za drugo različico papriki narežemo na 24 koščkov. Piščančje kroglice nataknemo na 12 zobotrebcev s koščkom paprike in listom bazilike na vsaki strani.

Nasvet

Papriko lahko spečemo tudi sami.

2