
Piščančja ponev s slanino
Pripravljeno in postreženo v ponvi: kosilo s pridihom italijanske Toskane
Piščančja ponev s slanino
Pripravljeno in postreženo v ponvi: kosilo s pridihom italijanske Toskane

Sestavine
- 1 velik piščanec, razrezan na 8 kosov
- 2 žlici oljčnega olja
- 6 rezin mesnate slanine
- 2 čebuli
- 2 vejici rožmarina
- 1 velika pločevinka (800 g) paradižnika (pelatov)
- 2 žlici vinskega kisa
- 1 žlica sladkorja
- 5 dl piščančje jušne osnove
- šopek peteršilja
- sol
- poper
Preberite tudi

Vse skrivnosti za pripravo popolne potice
Čeprav se na prvi pogled morda zdi priprava potice zahtevna, z nekaj preverjenimi triki in dobrimi nasveti lahko uspe prav vsakomur, tudi popolnim začetnikom. Da boste v času velikonočnih praznikov svoje goste razvajali z božansko domačo potico, vam razkrivamo, v čem je skrivnost priprave popolne kraljice praznikov.

Riž, ki je v resnici seme vodne trave
Divji riž, kljub imenu, ni pravi riž, temveč zrnje vodne trave, ki izvira iz Severne Amerike. Ima oreškasto aromo in lepo popestri solate.

Velikonočna čokoladna jajca v novih sladicah
Otroci za veliko noč dobijo veliko čokoladnih jajc in zajcev. Pogosto jih veliko ostane, zato prav pride nasvet, kako jih lahko uporabimo tudi pri peki.
Sestavine
- 1 velik piščanec, razrezan na 8 kosov
- 2 žlici oljčnega olja
- 6 rezin mesnate slanine
- 2 čebuli
- 2 vejici rožmarina
- 1 velika pločevinka (800 g) paradižnika (pelatov)
- 2 žlici vinskega kisa
- 1 žlica sladkorja
- 5 dl piščančje jušne osnove
- šopek peteršilja
- sol
- poper
Postopek
Čebulo olupimo in sesekljamo. Piščanca razkosamo. Piščančje kose solimo. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem postopoma, ne preveč kosov naenkrat, opražimo piščančje kose do zlate barve. Pražene odložimo na krožnik, zmanjšamo ogenj in v isti ponvi počasi pražimo slanino, da se izloči maščoba in se slanina hrustljavo speče. Slanino odložimo k mesu in v ponev damo čebulo in rožmarin. Pražimo 10 do 15 minut, da se čebula zmehča, nato v ponev vrnemo piščanca in slanino. Dodamo paradižnik, kis, sladkor in piščančjo osnovo. Solimo in popramo.
Zavremo, pokrijemo in počasi kuhamo 40 do 50 minut. Dodamo nasekljan peteršilj in po potrebi dodatno začinimo. Postrežemo s krompirjevim pirejem, testeninami ali rižem.