Piščančja hariyali tikka
Piščančja hariyali tikka
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2013
ČAS PRIPRAVE: 35 min + mariniranje
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 kg piščančjega mesa brez kosti
- sol
- 2 žlički čilija v prahu
- 3 žlice limonovega soka
- šopek koriandra
- šopek mete
- 10–12 listov špinače
- ¾ skodelice čvrstega jogurta
- ½ skodelice polnomastne smetane
- 5 žlic ingverjeve paste
- 5 žlic česnove paste
- 2 žlici garam masale
- olje za peko
Priprava
Piščančje meso narežemo na kocke, velike 1,5 cm, začinimo jih s soljo, čilijem, limonovim sokom in prihranimo.
Koriander, meto in špinačo zmeljemo v gladek pesto, zmešamo z jogurtom, smetano, ingverjevo in česnovo pasto ter garam masalo in z mešanico premažemo piščanca. Čez noč ga pustimo v hladilniku in ga iz hladilnika vzamemo najmanj eno uro, preden začnemo jed pripravljati.
Piščančje kose nataknemo na nabodala in spečemo na žaru ali v ponvi za žar. Med peko jih večkrat premažemo z oljem. Pečemo jih tako dolgo, da se meso zmehča in porjavi z vseh strani. Meso postrežemo s pekočim čatnijem in čebulnimi kolobarji.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.