Pisani sladoledni korneti
Pisani sladoledni korneti
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2018
KOLIČINA: za 8 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- dober kupljen sladoled 3 okusov
- 2 vrečki ledu
- čokoladne in pisane mrvice, bonbončki in jagodičje
Sadna omaka
- 400 g očiščenih jagod ali malin
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
- 1 žlica vaniljeve arome
- sok 1 limone
čokoladna omaka
- 2 veliki čokoladi s karamelom
- 2 dl sladke smetane
za kornete
- 150 g bele, mlečne ali temne čokolade
- 1 zavitek mrvic
- 8 kornetov
Priprava
Najprej pripravimo kornete. Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali v skledici nad rahlo vrelo vodo. Mrvice vsujemo v skodelico. Robove kornetov pomočimo v čokolado, malo otresemo, da odvečna odkaplja, nato jih pomočimo še v mrvice. Postavimo pokonci na stojalo ali v lončke, da se posušijo.
Za čokoladno omako čokolado s karamelom narežemo na koščke in jo damo v kozico ter prilijemo smetano. Na majhnem ognju jo med mešanjem stopimo. Prihranimo na toplem, ko jo želimo uporabiti, pa jo predenemo v plastenko, iz katere jo bomo lahko brizgali (obnese se na primer čista plastenka od kečapa za stiskanje).
Za sadno omako jagode ali maline stresemo v kozico s sladkorjem, vaniljo, limonovim sokom in kančkom vode. Nežno segrevamo, dokler sadje na začne sproščati svojih sokov. Pretlačimo ali zmeljemo in pretisnemo skozi fino sito. Pustimo, da se omaka ohladi, nato jo prelijemo v vrček.
Sladoledne banjice odpremo in jih položimo v veliko skledo, ki smo jo napolnili z ledom. Zraven razporedimo kornete, omaki, mrvice, bonbončke in jagodičje, da si bodo otroci lahko sami sestavili in okrasili kornete.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.