Pisana testeninska solatka
Testeninska solata bo navdušila še tako izbirčne šolarje.
Pisana testeninska solatka
Testeninska solata bo navdušila še tako izbirčne šolarje.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2017
ČAS PRIPRAVE: 15 min
KOLIČINA: za 1 korenjaka
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 25 g testenin metuljčkov
- 15 g špinačnih listov
- 2 rezini mesnate slanine
- 6 češnjevih paradižnikov
- ½ žlice kisle smetane
- ¼ žličke polnozrnate gorčice
- sol
Priprava
Testenine v osoljeni vodi skuhamo po navodilih na zavitku in jih oplaknemo s hladno vodo, da jih na hitro ohladimo.
Rezini slanine popečemo in natrgamo na koščke. Špinačne liste narežemo, paradižničke pa razpolovimo. Slanino, špinačo, paradižničke, kislo smetano in gorčico zmešamo ter solimo. V dobro zaprti posodi čez noč shranimo v hladilniku. Naslednji dan testenine in omako zmešamo, da dobimo pisano testeninsko solato.
Popoln posladek
Testeninska solata bo še bolj slastna, če nas bo po njej pričakale fine mandarine v čokoladni srajčki.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.